B - Auto - Veronica Verkeersschool Utrecht

B - Auto

Rijbewijs B Auto

Goedkoop en effectief je rijbewijs B halen

Wij helpen jou snel en effectief je rijbewijs B te halen. Dat doen we door ervoor te zorgen dat je de rijlessen of het pakket kiest die bij je passen. Ook begeleiden onze instructeurs je passend bij de theorie en praktijklessen. Zo leer je het snelst goed autorijden. En snel je rijbewijs halen = goedkoop je rijbewijs halen!

Heb je al ervaring bij een andere rijschool maar ben je vastgelopen in de rijopleiding? Juist dan ben je bij Veronica aan het juiste adres. Maak dan gebruik van de Veronica overstapservice.


Verschillende lessen en pakketten rijbewijs B

Je wilt natuurlijk snel je rijbewijs halen, maar je moet uiteraard ook goed leren autorijden. En rijlessen voor je rijbewijs moeten ingepast worden in je agenda zoals jij dat prettig vindt. Of misschien is een spoedcursus rijbewijs B wel iets voor jou, zodat je in één keer klaar bent. Daarom hebben we naast voordelige pakketten en aparte lessen ook individuele oplossingen. Zoals onze alles-in-één opleiding, de spoedopleiding rijbewijs B, of gewoon losse lessen. Ook hebben we een rijsimulator, waarin je voordelig extra rijlessen kunt volgen en dus nog sneller je rijbewijs hebt.

Alle lesplannen Rijbewijs B van Veronica Verkeersschool in Utrecht:

 • Een voordelig pakket waarin alle elementen van theorie en praktijk op een handige en voordelige manier worden gecombineerd.
 • Een alles-in-1 rijopleiding waarbij alle mogelijke middelen worden ingezet (zoals speciale oefenlessen in een levensechte rijsimulator, voertuigbeheersingslessen) om zo efficient (en dus voordelig) mogelijk te slagen.
 • Losse lessen
 • Theorie en praktijkhulpmiddelen zoals theorieles, proefexamens, en rijlessen in een simulator

Rijlessen rijbewijs B vanaf 16,5 jaar

Ben je 16,5 jaar oud? Vanaf 16 jaar mag je het theorieexamen rijbewijs B al doen. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen. Daarvoor hoef je het theorieexamen nog niet te hebben gehaald. Als je 17 jaar bent en aan 2toDrive meedoet mag je het praktijkexamen rijbewijs B afleggen. Meer weten?

Veronica Verkeersschool is de oudste rijschool van Utrecht en omstreken. Naast je Rijbewijs B kun je bij ons alle andere rijbewijzen halen, van scooter tot bus!


Speciale hulpmiddelen, proefexamens en theorie

Wij hebben speciale hulpmiddelen zoals een leerlingenvolgplan, waar je van les tot les ziet wat de vorderingen zijn en hoeveel lessen je nog moet volgen.

Ook kun je voordelig lessen nemen in een rijsimulator, om de rijvaardigheid nog sneller op examenpeil te brengen. Voor extra training is er een complete rijsimulator cursus.

Het is daarnaast mogelijk om een proefexamen te doen. Na dit proefexamen volgt later het echte CBR examen waarbij dezelfde examinator aanwezig is. Je kunt een vrijstelling krijgen voor onderdelen waarvoor je tijdens het proefexamen geslaagd bent.

Tenslotte kun je theorie naar keuze online of uit een boek leren en helpen wij met theoriecursussen.


Zo gaan we te werk om je je rijbewijs B zo effectief en snel mogelijk te laten halen

1. Introductie autorijles en voertuigbeheersing

Na afloop van deze les kun je al geheel zelfstandig met een auto rijden

Je krijgt korte, duidelijke opdrachten en leert alles over de voertuigbeheersing van de auto. Starten, gas geven, koppelen, schakelen, remmen, keren, achteruit rijden, slalommen, remproeven met noodstop, file parkeren en andere bijzondere verrichtingen worden door je instructeur behandeld.

2. Individueel Veronica Rijopleidingsplan met inschatting aantal rijlessen

Tijdens de introductierijles krijgt de instructeur een goede indruk van jouw basisvaardigheid voor het autorijden. Hij maakt dan een Individueel Rijopleidingsplan, speciaal gericht op jouw capaciteiten en wensen. Het aantal lessen dat de instructeur verwacht dat je nodig hebt, wordt aan het begin van de rijopleiding aangegeven en de lessen worden in modules, bijvoorbeeld "snelweg" of "verkeersplein", verdeeld. Je instructeur legt de resultaten van iedere les vast in het speciaal voor Veronica Verkeersschool ontwikkelde leerlingvolgsysteem en bespreekt telkens je vooruitgang. Je krijgt een persoonlijke inlogcode waarmee jij je lesplan en vorderingen kunt bekijken en ook zelf nieuwe afspraken kunt maken voor rijlessen.

3. Lessen op de weg

Goed voorbereid ga je dan met je instructeur de weg op. Je leert de auto soepel door het drukke stadsverkeer van Utrecht te rijden, over provinciale wegen, snelwegen en verkeerspleinen. Een parkeerplaats zoeken, zowel op straat als in een parkeergarage, vlot je auto parkeren, een hellingproef en rijden met navigatie leer je allemaal in de volgende lessen. Aan het eind van je rijopleiding worden de examenroutes gereden zodat je weet waar je terecht kunt komen tijdens je rijexamen bij het CBR. Er zijn ook rijopleidingen waarbij je al vanaf het begin CBR routes rijdt.

4. Theorie

Om optimaal profijt te hebben van de praktijklessen is het snel halen van je theorie examen heel belangrijk. Wij helpen je daarbij zodat je bij de 15e rijles jouw theorie certificaat al kunt laten zien. Vanaf rijles 15 is kennis van de theorie onmisbaar om maximaal rendement uit je rijlessen te halen. Zo kun je snel je praktijkexamen halen en heb je kostenbesparing op je rijlessen.

Theorie kun je uit een boek leren of met een online cursus, ook verzorgen wij een theorie cursusdag, waarin wij jou in 1 dag klaarstomen voor het theorie examen. Je traint volop met oefenexamens, zodat je precies weet hoe je de vragen moet beantwoorden. Aansluitend op maandag is het theorie-examen bij het CBR. De theoriecursus is inclusief examentraingskaart, koffie, thee en het theorieexamen.

5. Extra praktijkmiddag, alléén bij Veronica Verkeersschool

Tijdens de praktijkmiddag lessen komen allerlei onderwerpen aan bod die niet persé tijdens de rijlessen op de weg behandeld hoeven te worden, maar die wel handig zijn om te weten. Voorbeelden daarvan zijn het instellen van navigatie en controle van het voertuig en papieren. Ook krijg je extra uitleg over het rijden van bijzondere verrichtingen. Je hebt natuurlijk volop gelegenheid om al je vragen te stellen.

6. Tussentijdse toets Rijbewijs B

De tussentijdse toets rijbewijs B is een rijtest bij het CBR die verloopt als een echt examen. Je kunt deze toets bij ons aanvragen. De toets is een goede voorbereiding op je rijexamen B. Na ongeveer driekwart van de rijopleiding kan een tussentijdse toets afgelegd worden. Je weet dan precies waar je staat met je rijvaardigheid. Heb je voldoende resultaten dan krijg je een vrijstelling voor het onderdeel bijzondere manoeuvres op het eerstvolgende auto-examen bij het CBR en dat is toch ook weer mooi meegenomen.

7. Examen CBR, goed gepland!

De verwachte datum waarop je klaar bent voor het praktijkexamen, is door het Veronica Rijopleidingsplan al bij de start van je rijopleiding bekend. Aansluitend aan de planning van je lessen, kan het examen al aangevraagd worden. Je stroomt zo door van de lessen naar je examen en voorkomt lange wachtlijsten bij het CBR.


Prijzen


Losse lessen
Proefles: per uur €60,-
Rijlessen per uur €60,-
Rijlessen automaat per uur €60,-

Pakketprijzen*
10 uur rijles €580,-
20 uur rijles en examen €1.465,-
25 uur rijles en examen €1.675,-
-
Alles-In-Een pakket
€1.755,-

Examens*
Tussentijdse toets €295,-
Praktijk examen CBR €315,-
Examen BNOR (Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid) €395,-
Faalangstexamen €395,-
Toeslag spoed rijexamen €65,-
Medische rijtest €195,-

*Voor het aanvragen van het examen dient u een eigen verklaring aan te schaffen bij het CBR. Hiervoor heeft u een DigID nodig.
De pakketprijzen zijn niet geldig voor het automaat rijbewijs.
Prijzen zijn geldig vanaf 4 december 2021, alle voorafgaande prijzen zijn vervallen.
Het alles-in-een pakket bestaat uit:

Praktijk:

 • Uitgebreide rijopleiding
 • 9 uur les in de rijsimulator
 • 20 uur autorijles
 • Praktijkexamen

Theorie:

 • Theorie examen training
 • Theorie examen

De lessen in de simulator zijn extra effectief omdat je de verkeerssituaties steeds weer opnieuw kunt oefenen. Je rijdt door gedetailleerd nagebouwde steden en komt zo de meest ingewikkelde verkeerssituaties tegen. Je hebt geen hinder van ander verkeer en files. De resultaten worden per les geregistreerd.

De uitgebreide opleiding in de simulator die in het Rijbewijs B Alles in 1 rijpakket inbegrepen zit is daarom een perfecte voorbereiding op de daarop volgende rijlessen.

Meer informatie over de onderdelen van dit "Rijbewijs B Alles-in-1 Pakket" is te vinden onder Rijbewijs B.

*Prijzen zijn geldig vanaf 16 februari 2021.

Contact formulier

Via dit formulier kunt u direct contact met ons opnemen. U kunt ons ook bellen op 030 273 0840

  Voornaam

  Achternaam

  Telefoon (niet verplicht)

  E-mail adres

  Vraag