B - Auto - Veronica Verkeersschool Utrecht

B - Auto

Rijbewijs B Auto

Met vertrouwen je rijbewijs B halen

Wij helpen jou met vertrouwen je rijbewijs B te halen. Onze hoog opgeleide rijinstructeurs zorgen ervoor dat je lest op de manier die jij fijn vindt en de manier die bij jou past. Op deze manier krijg je vertrouwen in je eigen kunnen en sleep je zelfverzekerd je rijbewijs binnen!


Verschillende lessen en pakketten rijbewijs B

Bij Veronica vinden wij dat rijlessen voor je rijbewijs ingepast moeten worden in je agenda zoals jij dat prettig vindt. Daarom kun je bij ons zelf je lessen inplannen met de rijschoolapp. Ook kun je in de rijschoolapp zelf aangeven op welke manier je jouw rijlessen wilt betalen. Je kunt kiezen uit onze verschillende pakketten, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om losse lessen te betalen. Daarnaast beschikken wij over een rijsimulator, waar je al voorafgaand aan de lessen in de praktijk ervaring in kan opdoen. Zo start je de praktijklessen al gelijk met meer zelfvertrouwen!

De Veronica lesplannen Rijbewijs B

 • Een alles-in-1 rijopleiding: uitgebreide rijopleiding met onder andere; lessen in de rijsimulator, theorielessen, lessen in de praktijk en het theorie- en praktijkexamen.
 • Startpakket: rijopleiding met lessen in de praktijk en het praktijkexamen.
 • Aanvullend pakket: lessen in de praktijk.
 • Losse lessen: rijopleiding met betaling d.m.v. losse lessen.
 • Theoriemateriaal: via de website is eigen materiaal te kopen.

Rijlessen rijbewijs B vanaf 16,5 jaar

Vanaf 16 jaar mag je het theorie-examen rijbewijs B doen. Dit theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. Vanaf 16,5 jaar mag je ook praktijklessen volgen. Het theoriecertificaat is aan het begin van de praktijklessen nog niet verplicht om gehaald te hebben, dit is verplicht voor het praktijkexamen. Vanaf 17 jaar mag je het praktijkexamen rijbewijs B afleggen als je meedoet aan 2toDrive. Meer weten? Kijk in de rode kolom aan de linker kant onder het kopje autorijles vanaf 16,5 jaar.


Extra's van Veronica

Bij Veronica hebben we een aantal extra’s waardoor jouw rijlessen op maat gemaakt worden.

Zo hebben we een leerlingvolgsysteem waarin van les tot les te zien is wat de vorderingen zijn en hoeveel lessen je nog moet volgen. Ook dit is te zien in onze rijschoolapp.

Voorafgaand aan de praktijklessen kun je starten met lessen in de rijsimulator, in deze rijsimulator leer je verschillende vaardigheden van het autorijden al te automatiseren. Denk hierbij aan het sturen en schakelen, maar je leert ook al om te gaan met verschillende soorten kruisingen.

Daarnaast is het bij Veronica mogelijk om een tussentijdse toets te doen. Dit is een soort proefexamen om kennis te maken met het CBR examen, daarbij kun je door middel van deze toets al vrijstellingen behalen voor je bijzondere verrichtingen tijdens het echte praktijkexamen als je deze al behaald tijdens de tussentijdse toets.

Tenslotte kun je theorielessen volgen en theoriemateriaal bestellen via onze website, onder het kopje theorie.


Zo gaan we te werk om je je rijbewijs B zo effectief en snel mogelijk te laten halen

1. Introductie autorijles en voertuigbeheersing

Na afloop van deze les kun je al geheel zelfstandig met een auto rijden

Je krijgt korte, duidelijke opdrachten en leert alles over de voertuigbeheersing van de auto. Starten, gas geven, koppelen, schakelen, remmen, keren, achteruit rijden, slalommen, remproeven met noodstop, file parkeren en andere bijzondere verrichtingen worden door je instructeur behandeld.

2. Individueel Veronica Rijopleidingsplan met inschatting aantal rijlessen

Tijdens de introductierijles krijgt de instructeur een goede indruk van jouw basisvaardigheid voor het autorijden. Hij maakt dan een Individueel Rijopleidingsplan, speciaal gericht op jouw capaciteiten en wensen. Het aantal lessen dat de instructeur verwacht dat je nodig hebt, wordt aan het begin van de rijopleiding aangegeven en de lessen worden in modules, bijvoorbeeld "snelweg" of "verkeersplein", verdeeld. Je instructeur legt de resultaten van iedere les vast in het speciaal voor Veronica Verkeersschool ontwikkelde leerlingvolgsysteem en bespreekt telkens je vooruitgang. Je krijgt een persoonlijke inlogcode waarmee jij je lesplan en vorderingen kunt bekijken en ook zelf nieuwe afspraken kunt maken voor rijlessen.

3. Lessen op de weg

Goed voorbereid ga je dan met je instructeur de weg op. Je leert de auto soepel door het drukke stadsverkeer van Utrecht te rijden, over provinciale wegen, snelwegen en verkeerspleinen. Een parkeerplaats zoeken, zowel op straat als in een parkeergarage, vlot je auto parkeren, een hellingproef en rijden met navigatie leer je allemaal in de volgende lessen. Aan het eind van je rijopleiding worden de examenroutes gereden zodat je weet waar je terecht kunt komen tijdens je rijexamen bij het CBR. Er zijn ook rijopleidingen waarbij je al vanaf het begin CBR routes rijdt.

4. Theorie

Om optimaal profijt te hebben van de praktijklessen is het snel halen van je theorie examen heel belangrijk. Wij helpen je daarbij zodat je bij de 15e rijles jouw theorie certificaat al kunt laten zien. Vanaf rijles 15 is kennis van de theorie onmisbaar om maximaal rendement uit je rijlessen te halen. Zo kun je snel je praktijkexamen halen en heb je kostenbesparing op je rijlessen.

Theorie kun je uit een boek leren of met een online cursus, ook verzorgen wij theorieavonden. Je oefent met het maken van oefenexamens, zodat je precies weet hoe je de vragen moet beantwoorden.

5. Tussentijdse toets Rijbewijs B

De tussentijdse toets rijbewijs B is een rijtest bij het CBR die verloopt als een echt examen. Je kunt deze toets bij ons aanvragen. De toets is een goede voorbereiding op je rijexamen B. Na ongeveer driekwart van de rijopleiding kan een tussentijdse toets afgelegd worden. Je weet dan precies waar je staat met je rijvaardigheid. Heb je voldoende resultaten dan krijg je een vrijstelling voor het onderdeel bijzondere manoeuvres op het eerstvolgende auto-examen bij het CBR en dat is toch ook weer mooi meegenomen.

6. Examen CBR, goed gepland!

De verwachte datum waarop je klaar bent voor het praktijkexamen, is door het Veronica Rijopleidingsplan al bij de start van je rijopleiding bekend. Aansluitend aan de planning van je lessen, kan het examen al aangevraagd worden. Je stroomt zo door van de lessen naar je examen en voorkomt lange wachtlijsten bij het CBR.


Prijzen


Losse lessen
Proefles: per uur €65,-
Rijlessen per uur €65,-
Rijlessen automaat per uur €65,-

Pakketprijzen*
10 uur rijles €630,-
20 uur rijles en examen €1.580,-
25 uur rijles en examen €1.840,-
-
Alles-In-Een pakket
€1.870,-

Examens*
Tussentijdse toets €305,-
Praktijk examen CBR €325,-
Examen BNOR (Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid) €405,-
Faalangstexamen €405,-
Toeslag spoed rijexamen €45,-

*Voor het aanvragen van het examen dient u een eigen verklaring aan te schaffen bij het CBR. Hiervoor heeft u een DigID nodig.
De pakketprijzen zijn niet geldig voor het automaat rijbewijs.
Prijzen zijn geldig vanaf 1 november 2022, alle voorafgaande prijzen zijn vervallen.
Het alles-in-een pakket bestaat uit:

Praktijk:

 • Uitgebreide rijopleiding
 • 9 uur les in de rijsimulator
 • 20 uur autorijles
 • Praktijkexamen

Theorie:

 • Theorie examen training
 • Theorie examen

De lessen in de simulator zijn extra effectief omdat je de verkeerssituaties steeds weer opnieuw kunt oefenen. Je rijdt door gedetailleerd nagebouwde steden en komt zo de meest ingewikkelde verkeerssituaties tegen. Je hebt geen hinder van ander verkeer en files. De resultaten worden per les geregistreerd.

De uitgebreide opleiding in de simulator die in het Rijbewijs B Alles in 1 rijpakket inbegrepen zit is daarom een perfecte voorbereiding op de daarop volgende rijlessen.

Meer informatie over de onderdelen van dit "Rijbewijs B Alles-in-1 Pakket" is te vinden onder Rijbewijs B.

*Prijzen zijn geldig vanaf 1 november 2022.

Agenda

Theoriecursus - Rijbewijs B

Elke zondag van 11.30 - 17.15 uur
Elke maandag van 07.30 - 13.30 uur
Elke maandagavond van 17:30 - 19:30 uur
Elke woensdagavond van 17:30 - 19:30 uur


Theoriemateriaal kopen
Theoriemateriaal kopen? Via de knop hieronder kom je terecht op de webshop voor al het theoriemateriaal.

Contact formulier

Via dit formulier kunt u direct contact met ons opnemen. U kunt ons ook bellen op 030 273 0840

  Voornaam

  Achternaam

  Telefoon (niet verplicht)

  E-mail adres

  Vraag