Bij Verkeersschool Veronica begin je de praktijk lessen met een introductierijles. Je krijgt korte, duidelijke opdrachten en leert alles over voertuigbeheersing. Starten, wegrijden, gas geven, sturen en remmen, leer je snel.

Aan het eind van deze les ben je in staat om geheel zelfstandig met een auto te rijden!

Tijdens de introductie rijles krijgt de instructeur een goede indruk van je basisvaardigheid voor het autorijden. Aan de hand hiervan maakt hij, speciaal gericht op jouw capaciteiten, een individueel Rijopleidingsplan voor de lessen op de openbare weg. De lessen worden in modules, bijvoorbeeld snelweg of verkeersplein, verdeeld. Zo weet jij welke onderwerpen er voor iedere les in het Rijopleidingsplan staan. De instructeur legt de resultaten van iedere les vast in het online lessysteem en bespreekt de vorderingen met je. Je krijgt je eigen inlogcode en hiermee kan je naar je persoonlijke pagina gaan. Je kunt de agenda inzien, zelf lesafspraken maken en je vorderingen bekijken.

Als je een pakket kiest met simulatorlessen ga je aan het begin van je Rijopleiding lessen in de rijsimulator volgen. Zo krijg je een goede voorbereiding op de praktijklessen. De lessen in de simulator zijn extra effectief omdat je de verkeerssituaties steeds weer opnieuw kunt oefenen. Je rijdt door gedetailleerd nagebouwde steden en komt zo de meest ingewikkelde verkeerssituaties tegen. Je hebt geen hinder van ander verkeer en files. De simulator is een handelingsprocedure trainer! De resultaten van de simulatorlessen worden per les geregistreerd.

Om optimaal profijt te hebben van de praktijk lessen is het tijdig halen van jouw theorie examen van groot belang. We verwachten dat je uiterlijk bij de 15e rijles het certificaat aan de instructeur kunt laten zien. Theorie kun je zelf leren, je kunt een theorie weekend bij Verkeersschool Veronica volgen of gebruik maken van het online-oefenmateriaal die bij deze Eco Rijopleiding zit inbegrepen. Ook het theorie examen bij het CBR zit in dit pakket!

De rijopleiding is verdeeld in verschillende onderdelen:

Voertuigbeheersing
Je begint met de voertuigbeheersing en leert hoe je met de auto moet rijden.

Verkeersdeelneming
In dit deel gaat het om de verkeersdeelneming: het toepassen van de verkeersvoorschriften en de kijktechnieken komen aan bod. Je lessen in de rijsimulator en de theorielessen komen nu goed van pas. Waar je op een verkeersplein moet rijden is voor jou geen probleem, net zoals het in- en uitvoegen op de autosnelwegen.

Examenvoorbereiding
Het examen komt al in zicht. Tijdens de lessen verken je examenroutes en worden eventuele knelpunten duidelijk, zodat je daar goed aan kunt werken.

Rijvaardigheid
Tijdens de laatste fase van de rijopleiding kun je jouw rijvaardigheid verbeteren zodat je straks helemaal klaar bent voor het praktijkexamen.

Examen
Aansluitend aan de planning van je lessen, kan het praktijk examen al aangevraagd worden. Je stroomt zo door van de lessen naar je examen en voorkomt lange wachtlijsten bij het CBR.

Direct op de weg met een deelauto

Ben je na de hybride opleiding helemaal warm gelopen voor de elektrische auto? Dan hebben Renault en Veronica een waanzinnig leuke aanbieding voor een deelauto. Haal je rijbewijs en stap gelijk achter het stuur van je eigen auto! Voor meer informatie klik hier!

De Hybride Rijopleiding is aan te vragen voor alle pakketten die voor het B-rijbewijs aan te vragen zijn. De eerste lessen op de weg zal je dan in de elektrische auto volgen. Daarna zal de rijopleiding verder gaan in de fossiele brandstof auto. Zo leer je op de juiste momenten in de opleiding kennis maken met beide voertuigen!