Veelgestelde vragen - Veronica Verkeersschool Utrecht

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt een rijles?
Wij bieden lessen aan van 1,5 uur of 2 uur (dit verschilt per rijinstructeur)
Mag ik een voorkeur voor rijinstructeur aangeven?
Ja, dit is mogelijk. Wij kijken met jou samen of wij de roosters met elkaar kunnen afstemmen.
Vanaf welke leeftijd mag ik mijn theorie-examen doen?
Vanaf 16 jaar kun je je theorie-examen halen. Je theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig nadat je het hebt behaald.
Vanaf welke leeftijd mag ik praktijkexamen doen?
Vanaf 17 jaar mag je het praktijkexamen afleggen als je meedoet aan 2toDrive.
Kan ik zelf een theorie-examen aanvragen?
Ja, dit kun je zelf regelen via mijncbr.nl
Moet ik mijn theorie-examen hebben gehaald voordat ik met rijlessen mag beginnen?
Nee, voor het volgen van rijlessen hoef je niet in het bezit te zijn van het theoriecertificaat .Je hebt wel het theoriecertificaat nodig als je een tussentijdse toets of het praktijkexamen gaat afleggen.
Wat is de wachttijd voor het theorie-examen?
3/4 weken (Verschilt per regio, je zou ook op een andere regio kunnen kijken voor eventueel andere data)
Wat is de wachttijd voor het praktijk examen?
4/5 maanden
Kan ik zelf een praktijkexamen aanvragen?
Nee, dit doe je altijd in overleg met je rijinstructeur. Hij/zij zal aangeven wanneer het praktijkexamen ingepland kan worden en dan kunnen wij dit voor jou regelen.
Wat moet ik doen voor mijn praktijkexamen aangevraagd kan worden?
Voordat wij het praktijkexamen voor jou kunnen aanvragen is het belangrijk dat je zelf twee dingen regelt via mijncbr.nl 1. Gezondheidsverklaring invullen en aanvragen (Vraag met ja ingevuld, dan duurt het mogelijk wat langer voor je de gezondheidsverklaring binnen hebt) 2. Rijschool machtigen. Dit doe je door in te loggen met je DigID op mijncbr.nl en vervolgens klik je zelf regelen aan.
Wat zijn de regels voor het herexamen?
Eerste keer gezakt Ben je voor de eerste keer gezakt voor je examen voor de auto? Dan mag je op zijn vroegst na 4 weken herexamen doen. Zo kan je werken aan je verbeterpunten. Tweede keer of vaker gezakt Ben je voor de tweede keer of vaker gezakt voor je examen voor de auto? Dan heb je langer de tijd nodig om te werken aan je verbeterpunten. Daarom mag je op zijn vroegst na 15 weken weer afrijden.
In welke regio wordt er gelest?
Elke Veronica lesauto bestrijkt een eigen regio zoals Utrecht, De Meern, Vleuten, Vleuterweide, De Bilt, Bilthoven, Maartensdijk, Tienhoven, Westbroek, Groenekan, Hollandsche Rading, Zeist, Nieuwegein, Maarssen, Maarssenbroek, Vianen, Den Dolder, Bos en Duin.
Kan ik zelf lessen inplannen?
Bij inschrijving krijg je van ons een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze kun je gebruiken om via de website of de app in te loggen. Binnen dit systeem kun jij jouw geplande lessen zien, maar je kunt ook zelf lessen inplannen. Daarbij heb je ook inzicht in de verschillende pakketten en regel je gemakkelijk de betaling van de lessen.
Mag ik met een automaat rijbewijs rijden in een schakelauto?
Nee dit mag niet. Je kunt er wel voor kiezen om opnieuw examen te doen, maar dan voor een schakelauto. Als je dit rijbewijs haalt dan mag je ook in een schakelauto rijden.
Wat kan ik doen als ik geslaagd ben voor mijn B-rijbewijs?
Als je geslaagd bent voor je B-rijbewijs kun je daarna ook je BE-rijbewijs gaan halen. Dan mag je ook rijden met een grotere aanhanger.