In Nederland mag u in een aantal gevallen een aanhanger of caravan trekken als u in het bezit bent van alleen een rijbewijs B. Daarvoor gelden echter twee voorwaarden:

  • De aanhangwagen mag totaal (massa leeg voertuig + laadvermogen) niet zwaarder zijn dan 750 kg.
  • De aanhangwagen mag zwaarder zijn dan 750 kg. Voorwaarde is dat de toegestane maximum massa van de totale combinatie (trekkend voertuig pus aanhangwagen) niet meer dan 3500 kg is. Dit is inclusief de lading van de auto, dus het gewicht van de passagiers en de autolading telt ook mee.

Voor beide voorwaarden geldt dat het werkelijk te trekken gewicht niet zwaarder mag zijn dan het trekvermogen van de auto. Het trekvermogen staat op het Voertuigbewijs van de auto.

Kijk daarom eerst op het Voertuigbewijs om het trekvermogen van uw auto te achterhalen en bereken het maximale laadvermogen van de auto en de aanhanger. Dan weet u zeker of u een rijbewijs BE nodig hebt. Heeft u behoefte aan meer informatie met betrekking tot het rijbewijs BE kijk dan hier.

Rijbewijs BE praktijkopleiding

De praktijkopleiding rijopleiding BE

De rijopleiding BE is uitsluitend een praktijkopleiding, er is dus geen theorieexamen. De rijopleiding BE kan in de vorm van een pakket, dus als compacte opleiding worden gevolgd of er kunnen losse lessen gepland worden. De prijzen staan onder de prijzen tab.

Rijbewijs BE in één dag

Als er voldoende rijervaring met een auto is, kan de dagopleiding gedaan worden. Dan is het rijbewijs BE in één ochtend of middag te behalen. Eerst wordt er een aantal uren les genomen, aansluitend volgt dan het rijexamen BE. De ochtend rijopleiding BE start mooi vroeg om 7:30 uur met aansluitend het rijexamen om 11:40 uur.

Gecertificeerd opleider voor het Scholingsfonds voor de Bouwnijverheid

Het Scholingsfonds voor de Bouwnijverheid heeft ons het certificaat Gecertificeerd opleider Scholingsfonds voor de Bouw verstrekt.

Rijbewijs BE ochtendopleiding voor €655,- inclusief BTW.

*Voor het aanvragen van het examen dient u een eigen verklaring aan te schaffen bij het CBR. Hiervoor heeft u een DigID nodig. Prijzen gelden vanaf 1 januari 2024 en alle voorafgaande prijzen zijn hiermee vervallen.

WAAROM VERONICA?

5 Redenen om voor Veronica te kiezen

  • Wij de oudste en meest ervaren rijschool in Utrecht zijn
  • Wij een zeer hoog slagingspercentage voor grote rijscholen hebben
  • Wij je een op persoonlijke omstandigheden aangepaste opleiding garanderen
  • Wij elk denkbaar lesmiddel effectief gebruiken om zo snel mogelijk tot resultaat te komen
  • Wij de beste rijinstructeurs hebben met de hoogste IBKI-score!