CE - Vrachtauto met aanhanger - Veronica Verkeersschool Utrecht

CE - Vrachtauto met aanhanger

vrachtauto met aanhanger

Rijbewijs CE Vrachtwagen met aanhanger


Voor chauffeurs die achter de vrachtauto een aanhangwagen of oplegger willen voeren met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg, is het rijbewijs CE verplicht. Voor beroepsmatig gebruik moet de chauffeur bovendien de code 95 hebben. Tijdens de rijopleiding CE komen alle facetten van het chauffeursvak aan bod.


Voorwaarden C-rijbewijs

Voor het aanvragen van het CE-rijbewijs moet u minimaal 21 jaar zijn of minimaal 18 jaar en in het bezit zijn van een C-rijbewijs met code 95.

Voorafgaand aan de lessen dient u in bezit te zijn van een C-rijbewijs.

Voorafgaand aan het examen dient u medisch goedgekeurd te zijn. U moet hiervoor een gezondheidsverklaring indienen.


Aanpak


De rijopleiding

Na een uitgebreide controle van het voertuig moet ook de aanhangwagen of oplegger worden aangekoppeld. Op verschillende soorten wegen binnen en buiten de bebouwde kom zal u het rijgedrag en verkeersinzicht met de vrachtauto en aanhangwagen leren. Ook de bijzondere manoeuvres op industrieterreinen en bij laadperrons hebben de volledige aandacht. Aansluitend aan de rijopleiding doet u rijexamen bij het CCV.

SOOB subsidie

Gecertificeerd opleider Transport & Logistiek, SOOB subsidie

Het is voor werkgevers mogelijk om een SOOB subsidie aan te vragen. Dit is een subsidie tot 75% van het lesgeld. Hierbij is een baangarantie van 1 jaar voor de kandidaat verplicht.

Door deze subsidies stimuleert SOOB Subsidiepunt het volgen van opleidingen en trainingen voor huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek verzorgt de uitvoering van het subsidiebeleid.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Sectorinstituut Transport en Logistiek

Contact formulier

Via dit formulier kunt u direct contact met ons opnemen. U kunt ons ook bellen op 030 273 0840

    Voornaam

    Achternaam

    Telefoon (niet verplicht)

    E-mail adres

    Vraag