T - Landbouwvoertuig

Rijbewijs T trekker

Haal nu het Tractorrijbewijs, T-rijbewijs of Trekkerrijbewijs

Wie heeft een Tractorrijbewijs nodig

Iedereen die na 1-7-2015 met een tractor op de openbare weg rijdt, heeft verplicht een T-rijbewijs of een autorijbewijs (rijbewijs B) nodig. De trekker of tractor heet officieel een LBT (landbouw- en bosbouwtrekker) of MMBS (motorrijtuig met beperkte snelheid).

Verplicht Tractorrijbewijs

Het Tractorrijbewijs (ook wel Trekkerrijbewijs of T-rijbewijs genoemd) wordt verplicht vanaf 1 juli 2015. Dat betekent dat iedereen die nu nog geen Tractorrijbewijs of Rijbewijs B heeft dit tijdig moet halen.

Als je geen trekkercertificaat en ook geen rijbewijs B hebt, dan kun je tot de invoeringsdatum van het T-rijbewijs al een trekkercertificaat halen en dit tot 1 jaar na de invoering omwisselen voor een tractor rijbewijs. Voor meer informatie volg je deze link naar de website van de rijksoverheid.

Tractorcertificaat of Trekkercertificaat 16- en 17 jarigen

Het tractor of trekkercertificaat is al verplicht voor jongeren van 16 en 17 jaar, die voor hun werk op een tractor rijden. Dit is geen officieel rijbewijs maar wel een bewijs van vaardigheid. Na invoering van het T-rijbewijs kun je het trekkercertificaat omwisselen voor een T-rijbewijs.