T - Landbouwvoertuig - Veronica Verkeersschool Utrecht

T - Landbouwvoertuig

Rijbewijs T trekker

Haal nu snel het Tractorrijbewijs, T-rijbewijs of Trekkerrijbewijs:


Tractorrijbewijs nodig?

Dit rijbewijs kun je snel halen bij Veronica Verkeersschool.

Veronica Verkeersschool heeft een eigen tractor en gekwalificeerde instructeurs die professionals zijn in het geven van rijles. Je kunt per direct beginnen met de theorie. De praktijklessen en het examen kunnen na het behalen van je theorie afgesproken worden. Voor je het weet heb jij je rijbewijs voor de trekker op zak.


Wist je dat:

  • Leerlingen van de opleiding Groen, Grond, Infra onder bepaalde voorwaarden subsidie kunnen aanvragen, wel tot een bedrag van € 850,-!
  • Je vanaf 1 juli 2015 een rijbewijs T nodig hebt om op de openbare weg met een land- en bosbouwtrekker (LBT), mobiele machine en voertuig met beperkte snelheid (MMBS) te rijden?
  • Je als je op die datum (1 juli 2015) al een autorijbewijs had, het trekkerrijbewijs bij de eerstvolgende vernieuwing automatisch krijgt bijgeschreven?
  • Je vanaf 15,5e jaar theorie examen kan doen?
  • Je vanaf je 16e jaar praktijkexamen kan doen?
  • Motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) voertuigen zijn die niet harder mogen en kunnen dan 25 of 45 kilometer per uur? Denk bijvoorbeeld aan wegtreintjes (45km/u), voertuigen die werkzaamheden op de weg uitvoeren zoals een bezemwagen (45km/u), vorkheftruck (25km/u) of SRV-wagens(25km/u).
  • Er ook weer uitzonderingen zijn waarvoor je geen T rijbewijs nodig hebt? Denk bijvoorbeeld aan land- en bosbouwtrekkers en motorrijtuigen met een beperkte snelheid die niet breder zijn dan 130cm (inclusief verwisselbaar uitrustingsstuk aan de voorkant), of gebruikt worden voor maaien, onkruid bestrijden, vegen, sneeuw ruimen en gladheid bestrijden, die geen aanhangwagen of verwisselbare machine kunnen trekken.

Tarieven


Prijzen praktijk excl. btw incl. btw
Rijles 1,5 uur €147,52 €178,50
Rijles 2 uur €196,69 €238,00
Pakket 18 uur + examen €2.227,27 €2.695,00
Prijzen theorie
Theorie zelfstudiemateriaal

*Voor het aanvragen van het examen dient u een eigen verklaring aan te schaffen bij het CBR. Hiervoor heeft u een DigID nodig.
Prijzen zijn geldig vanaf 4 december 2021, alle voorafgaande prijzen zijn vervallen.