Vrachtwagen rijbewijs - Veronica Verkeersschool Utrecht

Vrachtwagen rijbewijs

Haal snel het vrachtwagen rijbewijs C en/of het chauffeursdiploma

We houden rekening met het specifieke profiel van iedere leerling en maken effectief gebruik van diverse lesmiddelen waardoor u zo snel mogelijk uw vrachtwagen rijbewijs zult halen.

Het vrachtwagen rijbewijs bestaat uit verschillende soorten:

  • Het C-1 rijbewijs: voor vrachtauto's tot 7500 kg. Het is ook het rijbewijs voor de Paardencamper of zware camper vanaf 3500kg. Voor het rijden van een zware camper, boven 3500 kg is een rijbewijs C-1 verplicht, maar met het rijden van een zware camper moet u de regels volgen van personenauto's. De camper is dus geen lichte vrachtauto! Wilt u met een zwaardere aanhanger of oplegger rijden? Dan heeft u een CE of C1E-rijbewijs nodig.
  • Het C rijbewijs: voor vrachtauto's boven 7500kg
  • CE of CIE Rijbewijs voor aanhangers
  • Code 95 vakbekwaamheid voor voertuigcategorie C

Let Op: Wanneer u op wilt gaan voor uw vrachtwagen rijbewijs, dient u vanaf september 2009 tevens een extra praktijktoets en een toets besloten terrein af te leggen.

Meer weten over de wettelijke voorwaarden voor C-Rijbewijzen?
Klik hier voor een link naar de Rijksoverheid

Wil je een ander rijbewijs halen? Ook dat kan!

Naast het vrachtwagen rijbewijs C leiden wij op voor alle andere rijbewijzen bij onze rijschool in Utrecht zoals scooter, auto of bus. Voor specifieke doelgroepen verzorgen we speciale vervoersopleidingen en opfriscursussen.

Je kunt met al je vragen bij ons terecht via het contactformulier, we staan je graag te woord.