C1E - Lichte vrachtauto met aanhanger - Veronica Verkeersschool Utrecht

C1E - Lichte vrachtauto met aanhanger

Rijbewijs C1E Lichte vrachtwagen met aanhanger


Voor chauffeurs die achter de lichte vrachtauto (C1) een aanhangwagen of oplegger willen voeren met een toegestane maximummassa van meer van 750 kg, is het rijbewijs C1E verplicht. Dit rijbewijs is ideaal wanneer u achter uw paardenwagen of camper een grote aanhanger wil gebruiken. Ook wanneer u bijvoorbeeld met een lichte vrachtwagen met aanhangwagen goederen wil leveren is dit rijbewijs geschikt. Voor beroepsmatig gebruik moet de chauffeur in het bezit zijn van Code 95.


Voorwaarden C1E-rijbewijs

Voor het aanvragen van het C1E-rijbewijs moet u minimaal 18 jaar zijn.

Voorafgaand aan de lessen dient u in bezit te zijn van een C1-rijbewijs.

Voorafgaand aan het examen dient u medisch goedgekeurd te zijn. U moet hiervoor een gezondheidsverklaring indienen.


Aanpak


De rijopleiding

Na een uitgebreide controle van het voertuig moet ook de aanhangwagen of oplegger worden aangekoppeld. Op verschillende soorten wegen binnen en buiten de bebouwde kom zal u het rijgedrag en verkeersinzicht met de vrachtauto en aanhangwagen leren. Ook de bijzondere manoeuvres op industrieterreinen en bij laadperrons hebben de volledige aandacht. Aansluitend aan de rijopleiding doet u rijexamen bij het CCV.

SOOB subsidie

Gecertificeerd opleider Transport & Logistiek, SOOB subsidie

Het is voor werkgevers mogelijk om een SOOB subsidie aan te vragen. Dit is een subsidie tot 75% van het lesgeld. Hierbij is een baangarantie van 1 jaar voor de kandidaat verplicht.

Door deze subsidies stimuleert SOOB Subsidiepunt het volgen van opleidingen en trainingen voor huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek verzorgt de uitvoering van het subsidiebeleid.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Sectorinstituut Transport en Logistiek

Contact formulier

Via dit formulier kunt u direct contact met ons opnemen. U kunt ons ook bellen op 030 273 0840

    Voornaam

    Achternaam

    Telefoon (niet verplicht)

    E-mail adres

    Vraag