Je krijgt korte, duidelijke opdrachten en leert alles over de voertuigbeheersing van de auto. Starten, gas geven, koppelen, schakelen, remmen, keren, achteruit rijden, slalommen, remproeven met noodstop, file parkeren en andere bijzondere verrichtingen worden door je instructeur behandeld. Na dit onderdeel kun je al geheel zelfstandig rijden!

Tijdens de introductierijles krijgt de instructeur een goede indruk van jouw basisvaardigheid voor het autorijden. Hij maakt dan een Individueel Rijopleidingsplan, speciaal gericht op jouw capaciteiten en wensen. Het aantal lessen dat de instructeur verwacht dat je nodig hebt, wordt aan het begin van de rijopleiding aangegeven en de lessen worden in modules, bijvoorbeeld “snelweg” of “verkeersplein”, verdeeld. Je instructeur legt de resultaten van iedere les vast in het speciaal voor Veronica Verkeersschool ontwikkelde leerlingvolgsysteem en bespreekt telkens je vooruitgang. Je krijgt een persoonlijke inlogcode voor de app waarin jij je lesplan en vorderingen kunt bekijken en ook zelf nieuwe afspraken kunt maken voor rijlessen.

Goed voorbereid ga je dan met je instructeur de weg op. Je leert de auto soepel door het drukke stadsverkeer van Utrecht te rijden, over provinciale wegen, snelwegen en verkeerspleinen. Een parkeerplaats zoeken, zowel op straat als in een parkeergarage, vlot je auto parkeren, een hellingproef en rijden met navigatie leer je allemaal in de volgende lessen. Aan het eind van je rijopleiding worden de examenroutes gereden zodat je weet waar je terecht kunt komen tijdens je rijexamen bij het CBR. Er zijn ook rijopleidingen waarbij je al vanaf het begin CBR routes rijdt.

Om optimaal profijt te hebben van de praktijklessen is het snel halen van je theorie examen heel belangrijk. Wij helpen je daarbij zodat je bij de 15e rijles jouw theoriecertificaat al kunt laten zien. Vanaf rijles 15 is kennis van de theorie onmisbaar om maximaal rendement uit je rijlessen te halen. Zo kun je snel je praktijkexamen halen en heb je kostenbesparing op je rijlessen. Meer informatie? Zie onze theoriepagina.

De tussentijdse toets rijbewijs B is een rijtest bij het CBR die verloopt als een echt examen. Je kunt deze toets bij ons aanvragen. De toets is een goede voorbereiding op je rijexamen B. Na ongeveer driekwart van de rijopleiding kan een tussentijdse toets afgelegd worden. Je weet dan precies waar je staat met je rijvaardigheid. Heb je voldoende resultaten dan krijg je een vrijstelling voor het onderdeel bijzondere manoeuvres op het eerstvolgende auto-examen bij het CBR en dat is toch ook weer mooi meegenomen.

De verwachte datum waarop je klaar bent voor het praktijkexamen, is door het Veronica Rij Opleidingsplan al bij de start van je rijopleiding bekend. Aansluitend aan de planning van je lessen, kan het examen al aangevraagd worden. Je stroomt zo door van de lessen naar je examen en voorkomt lange wachtlijsten bij het CBR.