Veronica Verkeersschool Utrecht - Veronica Verkeersschool Utrecht

A, A1 en A2 - Motor

rijbewijs a motor

Vol gas je motorrijbewijs halen.

Najaarsaanbieding, Regular van €1041,- nu voor €919,-

In verband met corona raden we leerlingen aan eigen kleding, schoeisel en helm mee te nemen, om zo mogelijke besmetting te voorkomen.

Uniek! Bij Veronica Verkeersschool krijg je o.a. rijles op de Vespa GTS motorscooter, de Piaggio Beverly motorscooter en de Yamaha XSR motor waarmee je ook onze motorrijles-toertochten kan meerijden.

Altijd al willen motorrijden? Nu is er het nieuwe A rijbewijs voor de motorscooter! Motorrijden maar dan op een automaat!
Super eenvoudig en heel relaxed.


Motorscooter rijbewijs A1 en A2

Exclusief bij Veronica is de rijopleiding voor het motorscooter rijbewijs. Vanaf 18 jaar kan je al op de Vespa GTS 125 het motorscooter A1 rijbewijs behalen. Ben je 20 jaar of ouder dan kan je het A2 motorscooter rijbewijs behalen. Met dit rijbewijs kan je op alle type motorscooters rijden. Voor het A2 rijbewijs geven wij les met de allernieuwste Piaggio Beverly 350.

Veronica Verkeersschool is exclusief opleider voor Vespa en Piaggio motorscooters!


Motorrijles bij Veronica Verkeersschool:

Bij Veronica kun je gratis gebruik maken van goede motorkleding en een veilige systeemhelm. Een paar bruikbare handschoenen en stevig geschikt schoeisel moet je zelf verzorgen. De instructeur rijdt mee en onderhoudt contact met de cursisten via een gesloten intercomsysteem.

Het uiteindelijke CBR-examen valt uiteen in een theorie examen, een examen bijzondere verrichtingen (AVB) en een verkeersexamen (AVD). Alvorens af te rijden voor AVD moet het theorie certificaat behaald zijn. Als u nog geen autorijbewijs in uw bezit heeft, moet het theorie certificaat bij aanvang van de eerste les behaald zijn.

Categorieën A1, A2 en A onbeperkt:
De regelgeving betreffende het motorrijbewijs is er niet eenvoudiger op geworden, maar hieronder vind je een overzicht van de verschillende subcategorieën.

A1 rijbewijs: schakel en automaat (Theorie > AVB > AVD)
Vanaf 18 jaar kan je het A1 rijbewijs halen. Met dit lichte motorrijbewijs mag je rijden met een motor met een vermogen van maximaal 11 kW. Vanaf 17 jaar mag je al beginnen met het behalen van het theorie-examen en de eerste rijlessen volgen. Het theorie-examen is anderhalf jaar geldig, dus behaal het examen niet te vroeg. Het A1 rijbewijs is zowel voor de schakelmotor als voor de motorscooter (automaat) te behalen.

A2 rijbewijs: schakel en automaat (Theorie > AVB > AVD)
Vanaf 20 jaar kan je het A2 rijbewijs halen. Met dit middelzware motorrijbewijs mag je rijden met een motor met een vermogen van maximaal 35 kW. Vanaf 17 jaar mag je al beginnen met het behalen van het theorie-examen. Het theorie-examen is anderhalf jaar geldig, dus behaal het examen niet te vroeg. Voor de rijlessen voor het A2 rijbewijs moet je 20 jaar oud zijn. Het A2 rijbewijs is zowel voor de schakelmotor als voor de motorscooter (automaat) te behalen.

A rijbewijs en code 80: schakel (Theorie > AVB > AVD)
Vanaf 21 jaar kan je het A rijbewijs met Code 80 halen. Met dit zware motorrijbewijs met beperking mag je rijden op een motor met een vermogen van maximaal 35 kW. Na twee jaar in het bezit te zijn van dit rijbewijs komt de Code 80 te vervallen en zit er geen beperking meer op het vermogen van de motor waarmee je mag rijden. Vanaf 24 jaar kun je A rijbewijs halen. Met dit zware motorrijbewijs zit er geen beperking op het vermogen van de motor waarmee je mag rijden. Het A rijbewijs is bij Veronica alleen voor de schakelmotor te behalen.

Wanneer beginnen?

Als je een A1 rijbewijs hebt gehaald kan je door één AVD examen af te leggen het A2 rijbewijs halen. Hetzelfde geldt voor van het A2 naar A onbeperkt. Je moet dan echter wel 2 jaar in bezit zijn van het rijbewijs. Wanneer je 18 jaar bent en wil beginnen met motorrijden kan je twee dingen doen: A1 halen, na 2 jaar via een getrapt examen A2 halen en vervolgens weer 2 jaar later het A rijbewijs halen. Je hebt dan op je 22e het A rijbewijs en legt in totaal drie keer een AVD examen af. (Theorie > AVB > AVD > AVD > AVD)
Je kan ook wachten totdat je 21 jaar oud bent en dan in één keer het A rijbewijs met code 80 halen. Na twee jaar komt deze dan te vervallen.


Je rijbewijs A, A1 of A2 haal je snel bij Veronica Verkeersschool te Utrecht.

Probeer een try-outles voor €69,-.

De praktijk rijopleiding bestaat voor alle categorieën uit Deel 1 Voertuigbeheersing en Deel 2 Verkeersdeelneming.


1. Voertuigbeheersing:
Het examen voertuigbeheersing bestaat uit een aantal bijzondere verrichtingen betreffende onderdelen:

 • lopen met de motor en gebruik van de standaard
 • verrichtingen bij lage snelheid
 • verrichtingen bij hogere snelheid
 • remoefeningen

Je leert van onze ervaren instructeurs de basis van het motorrijden in korte tijd en je kunt dan het CBR examen AVB afleggen.


2. Verkeersdeelneming:
Wanneer je het examen voertuigbeheersing gehaald hebt, ga je van start met het onderdeel verkeersdeelneming. Je leert hoe je als motorrijder op de openbare weg moet rijden. Van belang zijn o.a. je kijkgedrag, je plaats op de weg en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De rijlessen worden gegeven door onze instructeurs met jarenlange ervaring. Het zijn echte “tweewieler specialisten”!


Waar kan je de Rijopleiding A1 en A2 voor de automaat motorscooter volgen?
Bij Veronica Verkeersschool, locatie Franciscusdreef 28 te Utrecht wordt les gegeven in alle rijbewijs categorieën, ook met de motorscooter automaat.


Wil je motorrijlessen of motorscooterrijlessen volgen?

Schrijf je nu in bij Veronica Verkeersschool op nummer 030 2 730 840 of neem contact op via het contactformulier.


Welk rijbewijs past bij jou?

Vanaf 18 jaar: haal het A1 rijbewijs

Het A1 rijbewijs is het lichte motorrijbewijs. Het maximum vermogen is 11 kw en een cilinderinhoud van 125cc. Deze lichte motorfietsen en motorscooters mag je vanaf 18 jaar besturen, en lessen vanaf 17 jaar. Voor het A1 rijbewijs geven wij les op een KTM Duke 125 motorfiets.

Vanaf 20 jaar: Haal het A2 rijbewijs

Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar, je mag wel lessen vanaf 19,5 jaar als je in bezit van rijbewijs A1 bent.

Vanaf 21 jaar: haal het A rijbewijs met code 80

Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 21 jaar. Er wordt wel een code op het rijbewijs vermeld waarmee je motoren mag rijden van maximaal 35kW, (A2 motorfietsen). Voor het rijbewijs A onbeperkt volg je de rijopleiding voor motorfietsen met een vermogen van meer dan 50kW

Vanaf 22 jaar: haal het A rijbewijs

Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar, mits 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2 bent.

Ben je 24 jaar of ouder: haal het rijbewijs A onbeperkt

Wil je direct van start met de rijopleiding A onbeperkt, dan geldt de minimumleeftijd van 24 jaar. Voor het rijbewijs A onbeperkt volg je de rijopleiding voor motorfietsen met een vermogen van meer dan 50kW.

Voor deze rijlessen heeft Veronica Verkeersschool de gloednieuwe Yamaha XSR700 klaarstaan.


Prijzen


try-outles (2 uur): €69,-
Rijlessen per blok (2 uur) €110,-
Pakketten:
4 blokken (4 x 2 uur): €410,-
Regular motorrijopleiding : €1041,-
Voorjaarsaanbieding! Regular motorrijopleiding : Nu voor €919,-
Theorie leermiddelen:
Theorie leerboek: €27,50
Theoriebox: boek en 15 uur online: €70,-
Online theorietraining 5 uur: €35,-

Voor het aanvragen van het praktijkexamen dient u een eigen verklaring aan te schaffen bij het CBR. Hiervoor heeft u een DigID nodig.

- Prijzen gelden vanaf 1 februari 2021 en alle voorafgaande prijslijsten zijn hiermee vervallen.
- De rijschool is voorzien van standaard maten kleding en systeemhelmen.
- Op lesgelden en cursuspakketten wordt geen geld terugbetaald.


Contact formulier

Via dit formulier kunt u direct contact met ons opnemen. U kunt ons ook bellen op 030 273 0840

  Voornaam

  Achternaam

  Telefoon (niet verplicht)

  E-mail adres

  Vraag