Te behalen examens voor het C1-rijbewijs

  • Theorie examen module 1 (M1)
  • Praktijkexamen C1

Extra info over het theorie examen

Theorie examen module 1 (M1):

In dit examen krijgt u vragen over verkeer, techniek, lading en wetgeving (administratie).

Na afronding van de theorie start de rijopleiding praktijk. Om een goed advies te geven over het aantal rijlessen en de indeling van een compactopleiding is het verstandig een rijtest af te spreken. Na deze test zal de rijopleiding plaatsvinden. De opleiding kan in circa 1 week afgerond worden.

Vervolgopleiding vrachtwagen met aanhanger

Na afronding van het vrachtwagen rijbewijs kan men inschrijven voor de vrachtwagen met aanhanger, de Rijopleiding E achter C. Dit is uitsluitend een praktijk opleiding. Het is verstandig om een rijtest te doen zodat wij het niveau kunnen bepalen. Deze rijopleiding kan in een aantal dagen worden afgerond.

Voor het aanvragen van het C1-rijbewijs moet u minimaal 18 jaar zijn.

Voorafgaand aan de lessen dient u in bezit te zijn van een B-rijbewijs.

Voorafgaand aan het examen dient u medisch goedgekeurd te zijn. U moet hiervoor een gezondheidsverklaring indienen en u laten keuren door een bedrijfsarts of gecertificeerde arbodienst.

Het C1-rijbewijs is het rijbewijs voor lichte vrachtwagens en campers (tussen 3.500 en 7.500kg). U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een paardenwagen of camper.

Met een rijbewijs C1 mag u een aanhanger of oplegger tot 750 kg achteraan uw vrachtwagen koppelen. De maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Boven dit gewicht heeft een u een C1E-rijbewijs nodig.

Let op! Met een vrachtauto rijbewijs C1 mag u géén beroepsmatig vervoer te verrichten. Daarvoor moet u een vrachtauto rijbewijs C1 met code 95 halen.

Compleet pakket nu voor 1150 Euro* Incl BTW

Gecertificeerd opleider Transport & Logistiek, SOOB subsidie

Het is voor werkgevers mogelijk om een SOOB subsidie aan te vragen. Dit is een subsidie tot 75% van het lesgeld. Hierbij is een baangarantie van 1 jaar voor de kandidaat verplicht.

Door deze subsidies stimuleert SOOB Subsidiepunt het volgen van opleidingen en trainingen voor huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek verzorgt de uitvoering van het subsidiebeleid.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Sectorinstituut Transport en Logistiek